fbpixel
Skip to main content

A World Not Ours

Cinema of Commoning

A World Not Ours Cinema of Commoning

r: Mahdi Fleifel | 2013 | documentar | Marea Britanie, Liban, Danemarca, Emiratele Arabe Unite | 93’

lb: AR | sub: EN

Selectat de CINEMA AKIL.

În acest important documentar social, regizorul palestinian-libanez Mahdi Fleifel folosește resurse video de amator, moștenite de la tatăl său, precum și filmări contemporane din viața la Ain al-Hilweh, tabăra de refugiați palestinieni din Libia, unde a crescut. Odată cu exilul său european apare sentimentul de vină cauzat de necesitatea documentării a ceea ce a mai rămas din existență, când nu există un loc numit acasă. Cu un frumos mix de sensibilitate și stil regizoral. A World Not Ours este un testimonial fără precedent al cauzei palestiniene în afara graniței Palestinei. Cinema Akil speră că acest film va reprezenta un punct de plecare – sau de continuare – pentru conversațiile și acțiunile de solidaritate pentru oamenii din Palestina.

– Butheina Kazim, Khalid Al Sabi & Louise Malherbe de la Cinema Akil

Cinema Akil este o platformă de cinema independentă care oferă filme de calitate din toată lumea publicului din UAE. Prezentând lucrări ale regizorilor din variate decade și perioade, Cinema Akil își propune să stimuleze conștientizarea și interesul pentru film și artele cinematice. Lansat în 2014 ca cinema nomad, Cinema Akil a ajuns în peste 60 de cinematografe, atrăgând peste 65,000 de spectatori în Dubai, Abu Dhabi și Sharjah. În septembrie 2018, Cinema Akil a deschis prima locație permanentă în Al Quoz, Dubai, devenind primul cinematograf independent de artă în GCC. Cinema Akil este membru Network of Arab Alternative Screens (NAAS), care include membri din regiunea MENA, precum Metropolis din Beirut, Zawya din Cairo și Cinematheque du Tangier din Maroc. 

_______________________________

8 cinematografe. 8 orașe din jurul lumii. Un nou model de cinema alternativ. 

Cinema ARTA invită publicul în perioada 28 aprilie - 9 iunie 2020 la o serie de proiecții de film însoțite de discuții, parte a proiectului internațional Cinema of Commoning. 

Cinema of Commoning, un proiect inițiat de bi'bak și Sinema Transtopia (Berlin,Germania) dezvoltat alături de alte șapte cinematografe: Cine CCC (Santiago, Chile), Cinema Akil (Dubai, UAE), Kundura Sinema (Istanbul, Turcia), Cinema ARTA (Cluj-Napoca, România), Forum Lenteng (Jakarta, Indonezia), DocClub (Bangkok, Thailanda), Cinema Geração (Luanda, Angola) vizează organizarea unui program de filme curatoriat colectiv în toate cele 8 cinematografe partenere. 

Proiect finanțat de Kulturstiftung des Bundes și Berlin Senat for Culture and Europe.

cinemaofcommoning.com

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
PRIN CENUȘA IMPERIULUI / THROUGH THE ASHES OF THE EMPIRE

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Burebista

Cinemateca Online
Online

A UNSPREZECEA PORUNCĂ / THE ELEVENTH COMMANDMENT Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
A UNSPREZECEA PORUNCĂ / THE ELEVENTH COMMANDMENT

Cinemateca Online
Online