fbpixel
Skip to main content

DESPRE TRUP ŞI SUFLET – 2/3: VEZI CE VREI

ROMANTICI ANONIMI

DESPRE TRUP ŞI SUFLET – 2/3: VEZI CE VREI ROMANTICI ANONIMI

HU RO

Continuăm ciclul 2 DIN 3: VEZI CE VREI la Cinema Elvire Popesco. O dată pe lună, va propunem o temă ilustrată prin 3 filme, din care proiectăm două. Pe unul îl alegem noi, pe celălalt voi!

Si fiindcă în preajma Crăciunului tuturor ni se face dor de filme sensibile, care încălzesc inima aproape la fel de bine ca o cană de vin fiert şi ne arată că totul e posibil, tema de joi, 20 decembrie, este ROMANTICI ANONIMI.

Noi am ales DESPRE TRUP ŞI SUFLET de Ildikó Enyedi, care va fi proiectat de la 18h30.

Pe voi vă invităm pe pagina noastră de Facebook, să alegeţi între doi eroi timizi şi romantici: Fusi din UN MUNTE DE VIRGINITATE de Dagur Kári sau Paterson din... PATERSON de Jim Jarmusch  Filmul cu cele mai multe voturi va fi proiectat de la 20h45. Votul va începe joi, 6 decembrie.

DESPRE TRUP ȘI SUFLET / TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL
Regia: Ildikó Enyedi
Cu: Alexandra Borbély, Géza Morcsányi, Zoltán Schneider Dramă – Ungaria – 2016 – 1h56
Sinopsis:
O poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă din întâmplare că au același vis în fiecare noapte. Endre este directorul financiar al unui abator unde Maria este transferată pentru a se ocupa de controlul calității. Un incident intern îl determină pe Endre să aducă un psiholog care să intervieveze angajații. Află astfel că, în fiecare noapte, ei doi visează același vis. Ceea ce la început părea să fie o întâmplare se transformă într-o frumoasă poveste despre emoție și iubire dar, mai ales, despre doi oameni care învață să-și exprime adevăratele sentimente, în ciuda barierelor pe care și le-au impus ei înșiși.Câștigător al Ursului de aur la Berlinala din 2017