fbpixel
Skip to main content

Zilele Filmului Românesc în Suedia, ediție online 

Ediție aniversară organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de existență a ICR Stockholm

 Şapte dintre cele mai apreciate filme româneşti recente, printre care documentarul „Colectiv” (2019), nominalizat la două premii Oscar, „Malmkrog” (2020), premiat la Berlinale, şi „La Gomera” (2019), inclus în competiția Festivalului de la Cannes, vor putea fi văzute de publicul suedez, în perioada 15-18 aprilie 2021, în cadrul primei ediții online a Zilelor Filmului Românesc în Suedia.  Din festival mai fac parte peliculele „Acasă. My Home” (Radu Ciorniciuc), „Arest” (regia Andrei Cohn), „Ivana cea Groaznică” (regia Ivana Mladenović), „Lemn” (regia Monica Lăzurean-Gorgan, Ebba Sinzinger, Michaela Kirst).

Ediția din acest an a festivalului de film, organizată de Institutul Cultural Român din Stockholm, este aniversară: ICR Stockholm, înființat în anul 2006, sărbătorește 15 ani de existență.  

Filmele din cadrul festivalului de film românesc vor fi disponibile gratuit, în limita a 200 de accesări fiecare, cu rezervare prealabilă, pe platforma Eventbook, exclusiv de pe teritoriul Suediei. Rezervările pe platforma digitală se vor putea face începând din 14 aprilie 2021. Pentru a putea vedea un film, utilizatorul trebuie să-și facă un cont pe platforma digitală Eventbook și apoi să-și ia bilet gratuit la proiecția pe care o dorește. Fiecare utilizator are dreptul la un bilet pentru fiecare film. Biletul la film este disponibil în contul de utilizator de pe Eventbook și filmul poate fi văzut doar în ziua programată în cadrul festivalului. 

Pașii pentru rezervarea unui bilet, în limita a 200 de vizualizări:

1. Creează cont pe platforma Eventbook

2. Rezervă un bilet gratuit pentru filmul dorit

3. Vizionează filmul în ziua programată în festival

Toate filmele, selectate în cadrul festivalului de criticul de film Ionuț Mareș, vor fi prezentate cu subtitrare în limba engleză. Proiecțiile sunt însoțite de interviuri în limba engleză cu realizatorii filmelor, care vor putea fi urmărite pe perioada festivalului pe canalele online ale ICR Stockholm (pagina de Facebook, canal YouTube, cont Instagram).

Mai multe informații aici: Zilele Filmului Românesc în Suedia.