fbpixel
Skip to main content

Lupta pentru Țara Sfântă

100 de ani după Declarația Balfour

Lupta pentru Țara Sfântă 100 de ani după Declarația Balfour

Romanian / Română Romanian / Română

Acum 100 de ani, declarația Balfour pornea de facto războiul pentru Țara Sfântă dintre palestinieni și evrei. Frontline Club Bucharest în parteneriat cu Ambasada Statului Palestina vă invită la două zile de filme și dezbateri despre conflictul palestiniano-israelian.

În premieră în România, aveți posibilitatea să vedeți patru documentare remarcabile care tratează acest subiect.

Pe 28 noiembrie, începând cu ora 17, avem proiecția filmelor The LAB - premiat la DocAviv în 2013 pentru cel mai bun documentar de debut și The Gatekeepers (film) - nominalizat la Oscar pentru cel mai bun documentar în 2013 și câștigător al premiului Academiei de film israeliene pentru cel mai bun documentar.

Cele două filme vor fi urmate de o dezbatere moderată de jurnaliștii Cristina Cileacu și Cătălin Gomboș cu Yehuda Shaul, directorul pentru relații externe al organizației Breaking the Silence, fondată de foști combatanți ai armatei israeliene.

Pe 29 noiembrie, tot de la ora 17, avem alte două documentare extraordinare, This Is My Land și Ghost Hunting Film, câștigător al premiului Glasshütte Original Documentary la Berlinale

Seara se va încheia cu o dezbatere moderată de aceiași doi jurnaliști despre ocupația israeliană și pilonii pe care este clădită aceasta.

 

Intrarea liberă, pe bază de invitație.

we also recommend