fbpixel
Skip to main content

Francesca Belmonte

Tricky's lead singer

Francesca Belmonte Tricky's lead singer

Cunoscuta publicului pentru colaborarea cu Tricky, alaturi de care imparte scena si studioul din 2008, Francesca Belmonte revine pe 21 mai la Bucuresti pentru a-si prezenta mult-asteptatul album de debut solo - "Anima".

Special guest in cadrul concertului din Club Control va fi The Dream Diggers, proiect fondat in 2014 de Codin Oraseanu (Low Freq), ulterior alaturandu-se proiectului Liviu Runcan (Inward String), Mihnea Blidariu si Razvan Ristea.

Low Freq si Inward String vor deschide seara cu un set caracterizat printr-o explozie de energie umplută de delayuri si reverburi, melodii hipnotice si ritmuri tribale, alaturi de Vapor, Kluster si Aca Vicaca.

Biletele la concertul Francesca Belmonte din Club Control costa 50 de lei si sunt disponibile online pe Eventbook.ro, la Librariile Kyralina, Anthony Frost si la Club Control.

Despre Francesca Belmonte:

Nascuta in Londra, dintr-o mama irandeza si tata italian, Francesca a crescut in Irlanda, inconjurata de muzica. Scrie poezie de la varsta de noua ani, iar aproape intreaga adolescenta si-a petrecut-o ascultand Billie Holliday si Nina Simone, cu care impartaseste aceeasi zi de nastere - 21 februarie. "Credeam ca stiu muzica pana l-am intalnit pe Tricky" declara artista intr-un interviu despre Adrian Twaws, alaturi de care a compus si a interpetat o parte dintre piesele incluse pe cele mai recente doua albume ale acestuia - "False Idols" si "Mixed Race". 

Tricky este cel care semneaza si productia albumului de debut Francesca Belmonte - "Anima", ce va aparea in luna mai. Materialul include, pe langa colaborari cu acesta, un featuring cu Mykki Blanco. LP-ul a fost prefatat de EP-ul "An Introduction", lansat in urma cu trei luni via False Idols, Belmonte fiind primul artist semnat de Tricky la label-ul sau. 

"Of all the artists I've ever worked with this is the best collaboration, as soon as people hear this album they'll understand why I say this." - Tricky.

Setlistul show-ului din 21 mai va cuprinde o ora si jumatate de compozitii incluse pe "Anima" si o parte din piesele compuse si interpretate alaturi de Tricky. 

THE DREAM DIGGERS:

"Fear is a lie" este conceptul din spatele albumului de debut The Dream Diggers, lansat in februarie 2015, o poveste muzicala distopiana, spusa in treisprezece capitole, presarata cu o multitudine de influente, amprente a numerosilor artisti implicati in proiect. De la caldura sitarului până la vocaluri hip hop taioase cu iz militant, ascultatorul este transpus intr-o călătorie, pe note muzicale, cu un puternic mesaj social.


 

-----

Prin Eventbook.ro poti comanda bilete oriunde in tara in sistem print-at-home, platind cu cardul, cash la orice oficiu Posta Romana sau Banca Transilvania sau ramburs. 

Biletele fizice pot fi cumparate si de la Librăria Engleza "Anthony Frost" (Calea Victoriei nr. 45) sau de la Libraria Franceza "Kyralina" (George Enescu nr. 8) sau comandate online cu livrare prin curier oriunde in tara.

we also recommend